333

המסורת הקולינארית האיטלקית אמנם ידועה היום כהוגה ויוצרת מעדנים יוקרתיים, אולם היא התעצבה והשתכללה גם בזכות תקופות של עוני ומשבר. כתב עיתון הגרדיאן מספר שגם בשנים אלו, המטבח האיטלקי משנה פניו בעקבות המשבר הכלכלי, אשר מביא לקדמת השולחן מטעמים בעלות נמוכה, במיוחד לחורף הנוכחי. הסוד הוא כנראה בעיקר בשימוש בשאריות: האיטלקים מציעים להשתמש בלחם הישן למרק הירקות הטוסקני 'ריבוליטה', כמו גם באיברים פנימיים של חזיר אשר בדרך כלל נזרקים. מנה מסורתית יעילה הינה מרק ה'סבירה', הכולל שומן חזיר (מרכיב מחמם לחורף), פטריות, מעיים, לחם, צנוברים ורוטב בשר. מרק זה שימש כארוחתם האחרונה של אסירים נידונים למוות, אז אולי בכל זאת הוא מעביר קצת מטעם החיים…

נכון, לחובבי המנות האיטלקיות זה אולי נשמע עצוב, אך יש לשער שאם מישהו יכול לייצר דליקטס משאריות, יהיו אלו האיטלקים!
רוצים לבדוק מקרוב את המטבח האיטלקי האותנטי? קראו עוד על מסעדות ברומא, זה בוודאי ישכנע אתכם לבקר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים


נא העתק הטקסט שמופיע בתמונה

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

'